CE znak za opremu pod pritiskom (97/23/EC) – ocenjivanje usaglašenosti

 

 

Direktiva 97/23/EC se odnosi na sve dizajnere i proizvođeče opreme pod pritiskom koja je namenjena izvozu u zemlje članice EU.  Ova direktiva ima širok obim i obuhvata projektovanje, proizvodnju i ocenjivanje usaglašenosti opreme pod pritiskom i sklopova pod pritiskom sa maksimalnim dozvoljenim pritiskom većim od 0,5 bara. Sva oprema iz ove grupe mora da zadovoljava sve zahteve iz aneksa i iz direktive.

U zavisnosti od vrste opreme, pritiska, zapremine tečnosti i potencijalnih pizika, proizvođači mogu izabrati odgovarajuću uslugu ocenjivanja usaglešenosti. Kategorija rizika za ovu vrstu opreme navedena je u aneksu i direktive 97/23/EC i samo oprema sa malim rizikom ne podleže obaveznoj sertifikaciji, dok većina opreme pod pritiskom mora biti sertifikovana od strane notifikacionog tela.

ICG vam nudi usluge notifikovanog tela sa European Inspection and Certification Company odobrenim od strane Evropske Komisije pod brojem 1128 (Pogledati na http://ec.europa.eu) i preko nas možete dobiti sve neophodne informacije, ocenjivanje usaglašenosti i sertifikaciju za opremu pod pritiskom.

Svesni smo važnosti potvrđivanja usaglašenosti sa direktivom 97/23/EC i preko naših stručnjaka iz ove oblasti nudimo Vam siguran put i način da overite usaglašenost Vaše opreme pod pritiskom i da istu obeležite CE znakom – znakom poverenja.

Biće nam drago da sarađujete sa nama na sigurnom i validnom putu do dobijanja CE znaka.