GLOBALGAP – Standard za poljoprivredne proizvođače

 

GLOBALGAP – Provera i sertifikacija standarda za poljoprivredne proizvođače

 

ICG vrši uslugu sertifikacije u skladu sa zahtevima standarda GlobalGAP (EUREPGAP) koji se zasniva na principima za bezbednu i održivu poljoprivredu i na partnerstvu između poljoprivrednih proizvođača i trgovaca. Industrijalizacija proizvodnje u poljoprivredi, upotreba sredstava kao što su aditivi, hormoni, pesticidi, antibiotici itd., dovela je do potrebe za efiksnim i međunarodno priznatim sistemom kontrole njihove upotrebe, na koju je adekvatno odgovorio standard GlobalGAP preko svojih zahteva.

Ovaj standard se odnosi na proizvodnju primarnih poljoprivrednih proizvoda i na aktivnosti nakon berbe. Zamišljen je da pruži garanciju maloprodaji i potrošačima da su preduzete sve mere i kontrole da bi proizvod bio bezbedan po zdravlje potrošača. Obuhvata sisteme sertifikacije voća, povrća, cveća i ukrasnih biljaka, sadnog materijala, ribarstva, stočarske proizvodnje i integrisane poljoprivredne proizvodnje.

GlobalGAP sertifikati su izuzetno cenjeni i traženi na međunarodnom tržištu, kad je reč o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ICG Vam preko usluge sertifikacije prema ovom standardu omogućava da osvojite nova tržišta i zadobijete poverenje Vaših partnera i kupaca. Nosioci GlobalGAP sertifikata mogu biti individualni poljoprivredni proizvođači i poljoprivredna udruženja, a naši stručnjaci za bezbednost poljoprivrednih proizvoda mogu Vas uputiti na koji način da dođete do Vašeg GlobalGAP sertifikata.