ISO 9001- Sistem menadžmenta kvalitetom

Najznačajniji faktor poslovne uspešnosti na tržištu predstavlja kvalitet proizvoda/usluga. Kvalitetom se obezbeđuje lojalnost korisnika, izgrađuje brend i postiže bolja pozicioniranost na globalnom tržištu, na kom se, pored visokog kvaliteta procesa, proizvoda i usluga, zahtevaju i brojni dokazi za postojeći kvalitet.

Jedan od najtraženijih dokaza za kvalitet sistema menadžmenta na međunarodnoj poslovnoj sceni predstavlja sertifikat ISO 9001 izdat na osnovu provere i sertifikacije Sistema menadžmenta kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 9001:2015.

Razlog zbog koga je standard ISO 9001 čest u primeni od strane organizacija, a sertifikat neophodan i veoma često tražen kao uslov za početak saradnje između dve organizacije, je:

  • svest o potrebi za poboljšanjem sopstvenog načina poslovanja,
  • svest o potrebi za kvalitetnijim poslovnim partnerima,
  • svest o potrebi za zadovoljnijim korisnicima i
  • svest o potrebi za sveopštim boljitkom i napretkom poslovnog okruženja u okviru kog organizacija vrši svoje aktivnosti.

Sertifikati ISO 9001 izdati od strane ICG predstavljaju dokaz da sertifikovana organizacija ima efikasan sistem kojim postiže:

  • zadovoljstvo korisnika i ispunajvanje njihovih zahteva,
  • efektivnost i kontinuitet u primeni zahteva standarda ISO 9001,
  • verodostojnost u ispunjavanju zakonskih, ugovornih i drugih preuzetih obaveza,
  • poverenje tržišta u kvalitet proizvoda/usluga.

Cilj primene standarda ISO 9001 nije postizanje uniformisanosti kod organizacija, već isticanje njihove posebnosti i stoga mi u ICG prilikom sertifikacije strogo vodimo računa o organizacionoj strukturi, raspoloživim resursima, tržištu na kom organizacija koju sertifikujemo posluje, poslovnim planovima i dugoročnoj viziji kojom se organizacija vodi. Procese provere i sertifikacije maksimalno prilagođavamo potrebama i ciljevima organizacija, a kroz nezavisan i nepristrasan odnos uspostavljamo poverenje i doprinosimo da sertifikovana organizacija pokaže visok nivo kvaliteta usluga kada daje ponude za ugovaranje, učestvuje na tenderima (javnim nabavkama), konkuriše za razne podsticajne fondove, traži zastupništva i ekskluzivnu isključivost ili uspostavlja druge vidove partnerstva i saradnje.

Ukoliko želite da i Vaša organizacija/preduzeće bude deo sertifikovane porodice ICG, molimo Vas da nas kontaktirate i da dogovorimo sve pojedinosti vezane za proveru i sertifikaciju Vašeg sistema menadžmenta kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 9001.